基于具有对称生成元正交小波的图象重构算法

TN911.1 TN919.8

基金项目:

中国工程物理研究院院外基金

An Image Reconstruction Fast Algorithm Based on Orthogonal Wavelets Derived from Symmetric Scale Functions
Author:
Affiliation:

Fund Project:

• 文章评论
    摘要:

针对具有对称生成元的正交小波基,利用其正交镜象滤波器的性质,提出了一种新的图象重构算法。理论分析和计算机仿真结果表明,本算法不但显著地提高了图象重构运算的速度并且使图象重构的质量也得到一定的改善。

Abstract:

A new image reconstruction algorithm is presented, based on orthogonal wavelets derived from symmetric scale functions. The analysis and practice show that the method lessens greatly the computational time,and improves the reconstruction quality.

刘一武 张邦礼.基于具有对称生成元正交小波的图象重构算法[J].重庆大学学报,1998,21(5):30-34.

• 点击次数:
  • 下载次数:
  • HTML阅读次数:
  • 引用次数:
  • 收稿日期:
  • 最后修改日期:
  • 录用日期:
  • 在线发布日期:
  • 出版日期: