隧道及地下工程专业CAD课程教学模式研究

通讯作者:

中图分类号:

基金项目:

同济大学教改项目 “创新型、国际化卓越隧道、岩土与地质工程师培养体系与课程建设——地下工程CAD与信息化技术课程教学模式创新与建设”

Teaching mode of CAD courses in tunnel and underground engineering specialty
Author:
Affiliation:

Fund Project:

• 文章评论
    摘要:

文章借助问卷调查,对当前隧道及地下工程专业CAD课程教学现状及存在的问题进行了调研和分析。在此基础上,提出了以CAD技术为主线,融专业标准及规范、专业知识与工程实践于一体的CAD课程教学模式,并开展了初步的教学实践。

Abstract:

Through the questionnaire survey, the paper analyzed the current situation and the problems in CAD education of tunnel and underground engineering specialty. Further, with CAD technology as a main line, put forward CAD teaching mode integrated professional standards, professional knowledge and engineering practice. Finally, the teaching practice was carried out.

闫治国,鲁嘉星,聂欣尧,杨京鹏.隧道及地下工程专业CAD课程教学模式研究[J].高等建筑教育,2012,21(6):136-138.

• 点击次数:
  • 下载次数:
  • HTML阅读次数:
  • 引用次数:
  • 收稿日期:
  • 最后修改日期:
  • 录用日期:
  • 在线发布日期: 2012-12-21